Back

Благословення, які приносить дар пророцтва

Благословення, які приносить дар пророцтва

П’ятниця вечір. Актовий зал студентської церкви м. Буча. За кафедру виходить ректор теологічного інституту В’ячеслав Корчук. Його тема сьогодні: «Благословення, які приносить дар пророцтва». Сцена прикрашена овочевими плодами, які дала природа. Який же плід може принести людина? Його проповідь починається зі слів: «Плоди можна принести тоді, коли Святий Дух живе у нас». Він зазначає, що Біблія є основою для вчення Церкви, і Біблія вчить: «Віруйте в Господа, вашого Бога, і будете запевнені, – вірте пророкам Його, і пощаститься вам!» (2 Хронік 20:20). Цей вірш став фундаментом на якому була збудована будівля. Ректор звертає увагу слухачів на другу частину вірша «…вірте пророкам Його і вам пощаститься».

Чому ми як Церква Адвентистів сьомого дня надаємо таке велике значення Духу пророцтва? – запитує у присутніх проповідник. Тоді ж вказує на біблійну основу: «Дбайте про любов, і про духовне пильнуйте, а найбільше, – щоб пророкувати» (1 Коринтян 14:1). Біблія закликає нас до того, щоб ми дбали про те, аби пророкувати. В’ячеслав Іванович показує на прикладі історії, що у Бога завжди були епохальні пророки. Наприклад: під час потопу – Ной, вихід з Єгипту – Мойсей, Вавилонський полон – Єремія, Перший Прихід Христа – Іван Хреститель і в завершальній епосі історії нашої землі Бог також має Свого пророка – Еллен Уайт.

Нею було написано близько 25-ти мільйонів слів, 26 книг, 5-ть тисяч статей. Її праці переведені на 140 мов світу. Вона передбачила верховенство США у світі, рух екуменізму, проникнення спіритизму у християнський світ, проповідь Євангелія по всьому світу, звеличення недільного дня та багато іншого. Саме високе уявлення про величну особистість Христа описано в багатьох книгах Еллен Уайт: «Наочні уроки Христа», «Нагірна проповідь», «Дорога до Христа», «Христос наш Спаситель», «Служіння зцілення», але з найбільшою ясністю і силою в книзі «Бажання віків», яка за загальним визнанням є найкращою книгою в світі про життя і діяльність Христа.

Які ж благословення приносить дар пророцтва? Проповідник приводить п’ять аналогій:

  1. Маяк. Він вказує правильний шлях. Забезпечує безпекою на духовному шляху.
  2. Телескоп. Допомагає краще розгледіти великі істини. Наприклад: відкуплення, очищення, прощення, Служіння Христа в Небесному Святилищі, тему «Великої боротьби».
  3. Мікроскоп. Допомагає краще роздивитися Біблію, більш детально розкриває біблійний текст.
  4. Фільтр. Очищає істину від помилкових тлумачень.
  5. Навігатор. Допомагає пройти через складнощі, триматися правильного шляху і зберігати вірність біблійним цінностям.

Для чого все це? «…щоб зростали в благодаті й пізнанні Господа нашого Ісуса Христа» 2 Петра 3:18.

Отже, благословення, що приносить Дух пророцтва неможливо переоцінити. Сьогодні люди більше звертаються за порадами до авторів, котрі не були натхненні Святим Духом і шукають у них мудрості, – говорить В’ячеслав Іванович. Але ж ми маємо Дух пророцтва, що був явлений у працях Еллен Уайт. У її книгах можна знайти поради, як досягти успіху, як виховувати дітей, як будувати сім’ю, як управляти фінансами, яких принципів слід дотримуватися, щоб бути здоровим та багато іншого.

Проповідь підійшла до завершення. Тема розкрита. Проповідник приводить цитату Еллен Уайт: «Господи, візьми моє серце, бо я сам не можу його віддати. Це Твоя власність. Очисти його, бо я сам не можу зберегти його чистим для Тебе. Спаси мене, незважаючи на мій характер, мої слабості та нехристоподібні риси. Відтвори мене й обнови, піднеси мене до чистої, святої атмосфери, де щедрий потік Твоєї любові може омити мою душу» (Наочні уроки Христа, 159), а потім звертається із такими словами: «Друзі мої, я хочу змінитися і стати таким, яким хоче бачити мене Бог. Я знаю, що і ви бажаєте цього і Бог відповість на цю молитву. Запрошую вас зробити ці слова і вашою молитвою».

Перед кожним стоїть питання: чи випробую я на собі благословення, які приносить дар пророцтва?

Leave A Reply