Back

«Набагато краще придбати мудрість, ніж золото; а придбати розум, ліпше за добірне срібло» (Приповісті 16:16)

21 квітня 2020 року мала відбутися XV Міжнародна Студентська науково-практична конференція під назвою «Актуальні проблеми соціальних та економічних процесів в умовах трансформації українського суспільства», яка, на жаль, через карантинні обмеження була перенесена на жовтень цього року.


29 вересня 2020 року, у зв’язку зі збереженням карантинних заходів під час навчання, дана конференція була проведена серед здобувачів освіти УАТІ. Учасниками стали 14 студентів, які виступали із захистом своїх наукових тез. Доповідачі в основному торкалися важливих соціальних тем: «Позитивні та негативні складові Інтернет ЗМІ», «Гендерна політика України в питаннях працевлаштування», «Вплив харчування на інтелектуальний розвиток людини» та інші. Члени комісії – Корчук В. І., Нероба В. В. та Куриляк В. В. обрали трійку найкращих авторів наукових тез серед студентів ІІ курсу – Коломійця О. О., Коршунова І. В. та Білик А. С., котрі будуть нагороджені фінансовими призами.


Довбня Вадим, студент ІІ курсу прокоментував дану конференцію наступним чином: “Цікаві теми досліджень запалили мене в майбутньому продовжувати брати активну участь у написанні наукових тез. Приємно, що кожен хотів якнайкраще викласти суть своєї роботи. Хоча є деякі моменти, які в майбутньому потрібно ліпше пропрацювати, загалом кожен зміг спробувати себе в такому типі дослідження. Члени комісії достойно оцінили усіх, ставлячи доповідачам доречні питання. Це був гарний досвід для мене!”
А Мирний Петро наголосив наступне: “Відверто скажу, я отримав задоволення від участі в цій конференції, яка була чудовою спробою попрактикуватися в захисті наукових тез. Це допомагає краще розвинути мовлення та зосередженість на тому, про що говориш. Приємно було послухати одногрупників, їхні дослідження в тій чи іншій темі. Хотілося б, щоб такі конференції проходили частіше!”


Наостанку конференції ректор УАТІ Корчук В. І. оголосив найкращі роботи та підкреслив, що «хоч є над чим працювати, і що вдосконалювати, в цілому, всі представили свої дослідження на високому рівні й показали гарні результати».
Хочеться закінчити словами із Святого Письма: «Набагато краще придбати мудрість, ніж золото; а придбати розум, ліпше за добірне срібло» (Приповісті 16:16).

Фото: Куриляк Валентина, Корчук В’ячеслав, Білик Альона, Дробіленко Інета
Автор: Білик Альона