Back

Що потрібно зробити в перший рік навчання – Ілія Лукін

На 3 курсі Українського адвентистського теологічного інституту (УАТІ), який ділить територію з УГІ, навчається на теологічному факультеті Ілія Лукін. Він також є членом Студентської ради, а саме Головою УАТІ.

Чому ти обрав Український адвентистський теологічний інститут?

Обрав УАТІ, бо в Україні це єдиний навчальний заклад для підготовки пасторів Адвентисьскої церкви.

Чим був зумовлений саме такий вибір?

Я спочатку вступив до Державного університету «Одеська політехніка». Навчаючись на 2 курсі, я отримав духовний досвід, після якого я зрозумів, що найголовніше в житті – далеко не гроші.

Як тебе обрали на посаду голови УАТІ ?

Я подав заявку на участь у виборах і мене обрали. Іншої схеми, як чесно перемогти у виборах, немає.

Чи подобається тобі бути членом студентської ради? Часто викликають суперечності з членами СР писати повністю з приводу вирішення певних питань?

У Студраді я вже вдруге. Якби перший не сподобався, на другий термін би не пішов. Суперечності як і в будь-якому колективі виникають, але якщо у всіх правильний мотив перебування в СР розшифрувати абревіатуру, ці суперечки вирішуються швидко і мирно.

Що входить у твої обов’язки?

Співпраця з адміністрацією, проведення та організація духовних заходів. Наприклад, місіонерство, вечори біля вогнища, служіння прославлення або служіння по вивченню Біблії, молодіжні зустрічі, ранкові богослужіння по середах.

Яка твоя мрія?

Мрія – бути тим, через кого Бог спасає людей.

Твоє ідеальне місце для відпочинку в УАТІ?

Ідеальне місце для відпочинку – ліжко у своїй кімнаті.

Що найбільше приваблює в УАТІ?

Приваблює, що тут є велика церква, багато молодих людей. Тут кожен має можливість розвитку своїх талантів, а також є безкоштовна тренажерна зала.

Що порадиш зробити першокурсникам у перший рік навчання?

У перший рік потрібно зрозуміти, чи займаєтесь ви тим, що потрібно, що в служінні приваблює тебе більше. І саме головне, це пам’ятати те, що говорить девіз нашого закладу: « Навчаємось щоб служити». Знання – це база для успішного пасторського служіння.

Автор: Анастасія Дяченко