Back

Студенти та випускники УАЦВО співали у філармонії Ужгорода

В старовинній будівлі минулої єврейської синагоги служили музичні колективи: чоловічий хор Українського адвентистського теологічного інституту під керівництвом Лілії Понятовської, чоловічий квартет «Амбассадор»  та ансамбль дзвіночків Українського гуманітарного інституту під керівництвом Олени Корчук.

Пісні хваління Господу лунали для слухачів, що прийшли насолодитися урочистими гармоніями та пожертвувати кошти на лікування онкологічної хвороби.

Шлях до далекого Закарпаття долали близько 12 годин автобусом. Студентів гостинно зустрічали члени церкви двох громад.

Учасники концерту послужили на вечірньому та ранковому богослужіннях. 9 пісень чоловічого хору звучали як акапельно, так і в супроводі фортепіано Олени Степанової. Гурт «Амбассадор» виконував 4 твори, серед яких знайома багатьом «Альфа і Омега».

Додавав розмаїття та чарівного ефекту ансамбль дзвіночків. Їх інструменти чинно вишикувалися серед сцени на спеціальних столах, де кожен дзвін, від малого до великого, притягували слухачів. Музиканти  відтворили 5 музичних композицій.

Кожен із колективів хотів показати Ісуса через музику. Тому вона була урочистою та спокійною, радісною та тривожною. Тексти пісень були побудовані на Біблії. Лілія Понятовська попередила:  «Ніхто із співаків не артист, що потребує визнання. Вони це роблять тільки тому, що вірять».

 

Андрій Сердюченко, студент 3 курсу УАТІ