Back

У адвентистському виші, що в м. Бучі, відмітили чергову річницю

1999 рік.

  • Майкл Джордан названий кращим спортсменом століття, завершує свою кар’єру.
  • Швейцарець Бертран Пікар і британець Браян Джонс завершили перший в історії кругосвітній політ на повітряній кулі – за 19 днів 21 годину і 47 хвилин вони подолали відстань 45 755 кілометрів.
  • Місто Оклахома-Сіті (США) спустошено найшвидшим у світі торнадо- вітер швидкістю 484 км/год завдав збитків вартістю 1 мільярд доларів.
  • В столиці Малайзії Куала-Лумпурі відкрилася найвища на той час споруда світу – дві 88-поверхові башти-близнючки торгово-ділового центру «Петронас Тауер» заввишки 452 метри кожна.
  • У м. Буча (на той час смт) засновується перший протестантський вищий навчальний заклад в Україні – УАЦВО¹

27.10 відбулося урочисте служіння, святкування 19-ти річчя навчального закладу. Свято проходило на території УАЦВО у багатофункціональному комплексі. Відкривали свято ректор УГІ² Штанько Людмила Олександрівна та ректор УАТІ³ Корчук В’ячеслав Іванович. Присутні виражали подяку Господу за пройдений шлях. 19 років тому мало вірилося, що відкриття адвентистського вишу можливе, але, що було мрією стало дійсністю, адже «Неможливе людям – можливе для Бога» (Лука 18:27).

Наші студенти богослови брали активну участь. У першій частині Панін Тимофій (1-ий курс) прославив Господа в сольному співі. Олег Батраченко (3-ій курс) розповідав про проект «Манна в місті», в якому він з іншими студентами годують безхатченків та людей, що не мають хліба. Михед Володимир (3-ій курс) розповів досвід, як Бог піклується про нього, як допомагає оплачувати навчання.

Після короткої перерви розпочалася друга частина служіння, яке транслювалося через ТК «Надія». Служіння відкривав Ансамбль «Handbells» (керівник: Корчук Олена Степанівна) де також беруть участь наші богослови. Опісля, великий натовп, лиш не на скляному морі, який тяжко злічити – це хор (керівник: Шевчук Дар’я Сергіївна), що об’єднує студентів двох інститутів УГІ та УАТІ прославив Господа псалмами «На світанку» та «Богу хвала».

На Небі всі творіння славлять Бога день і ніч, промовляючи: «Свят, свят, свят…» (Об’явлення 4:8). Наші богослови теж не переставали славити Його. Влад Щербина (3-ій курс) продовжив хваління, далі Квартет де співали два наші хлопці Богдан Шевчук та Петро Продан (2-ий курс).

Опісля, пастор Велечук Володимир Степанович, один із ради засновників УАЦВО, виступив із проповіддю під назвою «4-ри важливих вчителів у житті людини». Проповідник говорив про вчителів батьків, викладачів, суспільство та книги. Ці чотири вчителі справляють величезний вплив на формування характеру людини. Кожен із них відіграє свою важливу роль, але є один вчитель, який навчає людину життя, показує хто вона, звідки, для чого і куди іде – це Біблія. Першим трьом вчителям (батькам, викладачам і суспільству) потрібно направляти дітей до останнього вчителя Біблії, адже через неї ми знайомимося із нашим Господом та з планом спасіння.

Завершував урочисте богослужіння чоловічий хор УАТІ (керівник: Понятовська Лілія Йосипівна) псалмом «Коли Божий мир». (Марка 14:26) «А коли відспівали вони…», то пішли на святковий обід.

Психологи кажуть, що в 19 років приходить розумова та моральна зрілість. Фізично, людина уже сформована і більше не росте. Що ж сказати про УАЦВО? Розумова та моральна зрілість настала, заклад має свої принципи, місію. Чи зупинився ріст? Звичайно, що ні! Наш заклад відкриває нові спеціальності, створює нові можливості для розвитку та розширює свою інфраструктуру. Подяка Господу за всі Його благословення, можна із впевненістю сказати, що «…до цього місця допоміг нам Господь» (1 Самуїла 7:12).

 

  • ¹ УАЦВО – Український адвентистський центр вищої освіти
  • ² УГІ – Український гуманітарний інститут
  • ³ УАТІ – Український адвентистський теологічний інститут

Leave A Reply